natječaj

Natječaj za 6. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2018


prijava: 10.02.2018.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje natječaj za 6. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2018 koji će se održati 20. travnja sljedeće godine (petak) u HNK Zadar, s početkom programa u 19:30 sati. Natječaj je otvoren do 10. veljače 2018.
 
Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodjelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike.

UVJETI NATJEČAJA :

- Tekstovi skladbi moraju biti kršćanskog karaktera
- Novokomponirane skladbe, ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju
- Trajanje skladbi  do 3:50 min., najviše do 4:00 min.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:

- Tekst pjesme u Word formatu 
- Uredno potpisani autor teksta, autor glazbe, autor aranžmana
- Kratka  biografija izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima(kontakt osoba, adresa, mob. email)
- Ogledna demo snimka skladbe koja ne treba biti studijski i produkcijski obrađena ali treba biti što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji) poslana u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps
- Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora. Autori jamče za originalnost skladbi. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe  povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.

REZULTATI NATJEČAJA: bit će javno objavljeni putem medija 16. veljače 2018.g. Autori i izvođači koji su izabrani od strane Organizacijskog odbora festivala osobno će se obavijestiti.

INFO – PRAVILNIK FESTIVALA: Izvođači sami mogu odabrati način nastupanja na festivalu: Vokalna live izvedba uz  instrumentalnu matricu  ili uz instrumente (klavir,gitara,violina,perkusije) o čemu moraju pravovremeno ,prilikom prijave, obavijestiti Organizatore kako bi im se omogućila potrebna tehnička oprema. Obzirom da smo u realizaciji osnivanja festivalskog benda izabrani izvođači bit će na vrijeme obaviješteni  o potrebnom (do kraja veljače dostaviti tekst i akorde, gotove aranžmane, u sibellius raspisati akorde ili note po taktovima, gotov Mix) ukoliko dođe do realizacije gore navedenog.

Gotove studijske snimke (masteri) za potrebe radio postaja obavezno dostaviti najkasnije do 6. travnja 2018.g.

- U pojedinom izvođačkom sastavu (zbog tehničke realizacije) istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova!
- Generalna proba je od 12 do 16 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.
- Na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođaća nakon čijih nastupa slijedi glasanje publike i stručnog žirija.
- Tijekom zbrajanja glasova slijedi 15-minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta.
- Slijedi proglašenje pobjednika,dodjela nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe
- Zajedničko druženje izvođača i Organizatora bit će po dogovoru prije početka ili nakon završetka festivala na organiziranom domjenku.
- Za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenočile u Zadru kako bi se Organizatori mogli pobrinuti za realizaciju smještaja.
- Troškove puta snose sami izvođači.

Skladbe slati isključivo na email adresu udruge „Stihovi i Note“: stihovizdnote@gmail.com.

Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29, na email udruge stihovizdnote@gmail.com ili inbox facebook stranice udruga Stihovi i Note https://www.facebook.com/stihovizdnote ili stranice Festival duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar - https://www.facebook.com/pages/Festival-duhovne-glazbe-Svjetlost-dolazi-Zadar/411266322365545?ref=bookmarks

Organizacijski odbor: Udruga „Stihovi i Note“
 
 

(D.H.F., 13.11.2017)