natječaj

Natječaj za Smaragdni Eco Filmski Festival


prijava: 15.02.2018.

Natječaj za SEFF - Smaragdni Eco Filmski Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova, otvoren je do 15. veljače 2018. 

Prednost pri izboru imat će filmovi informativnog i edukativnog karaktera unutar tematike zaštite okoliša i održivog razvoja. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće.

Filmovi se prijavljuju u tri kategorije; kratkometražni, dugometražni i animirani.

Najbolje filmove iz tri kategorije će nagraditi plaketom  žiri u sastavu Eleonora Isunza Gutierrez (Meksiko), Babak Bahram Beygi (Iran), Ivana Jovčić (Srbija), Pedro Piñeiro (Španjolska), Mário Branquinho (Portugal), Peter O'Brien (USA), Anna Rybalova (Rusija), Carlos Teofilo (Portugal) i Miryam López (USA).
Smaragdni Eco Film Festival je putujući festival te je stoga zamišljen kao festival kratkog filma koji će obići nekoliko  mjesta područja Like u Hrvatskoj, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove. Partner festival našeg 11. izdanja SEFF-a  je Ecozine film festival iz Zaragoze u Španjolskoj.

11. SEFF službeno traje od 4. do 9. lipnja 2018. u Otočcu, Perušiću, Rudopolju i sa završetkom u Gospiću, a gostovanjima će potom posjetiti širu regiju u Hrvatskoj i izvan nje. Filmovi će se prikazati u revijalnom tonu i u ostalim gradovima koje će nakon službenog dijela festivala, posjetiti festivalski tim pod nazivom: SEFF u gostima.

Filmove se može prijaviti putem web stranice https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival, te elektronske pošte na e-mail: kaos_hr@yahoo.com ili na adresu:

EKS – ekološko kulturna scena,
Vladimira Nazora 12
44430 Hrvatska Kostajnica

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis.

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2018. godine, a o odabiru će autori biti obaviješteni mjesec dana po završetku roka prijave na natječaj.

SEFF - Smaragdni eco film festival

 

(D.H.F., 13.11.2017)