predstava

'Staging a Play: Tartuffe', premijera


vrijeme: 25.11.2017. - 04.12.2017.
mjesto: Svetvinčent; Zagreb

Nagrađivani koreograf i redatelj Matija Ferlin priprema novi projekt u produkciji i izvedbi Zagrebačkoga plesnog ansambla - Staging a Play: Tartuffe. Predstava će premijerno biti izvedena 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu te potom 4. prosinca u Zagrebu.  

Projekt nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom. Reprizna izvedba u Svetvinčentu slijedi 26. studenoga.

Nastavljajući svoj višegodišnji interes za jezik, posebice za istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima, Ferlin se u ovom projektu posvećuje postavljanju Molièreovog kanonskog dramskog teksta koji će iz vođačima umjesto kao tekstualni predložak, poslužiti kao slojevita koreografska partitura. Nakon prve Staging a Play produkcije nastale 2015. godine u kojoj je, prema istom principu, postavio Staklenu menažeriju Tennesseeja Williamsa (nagrada za najbolju predstavu, 8. Bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), Ferlin je za drugi dio ciklusa odabrao obraditi jednu od najpoznatijih svjetskih komedija. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati  njegov karakterističan autorski stil. Ferlin i u ovom projektu nastavlja suradnju sa svojim dugogodišnjim suradnicima – Mauricio Ferlin (scenografija), Luka Prinčič (glazba) i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija).

Predstavu izvode: Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Jan ković, D arko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.
 
http://www.zagrebackiplesniansambl.hr/
http://svetvincenatfestival.com/

(D.H.F., 14.11.2017)