Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Izložba 'Sesvetski likovni umjetnici i gosti' otvara se u Muzeju Prigorja 17. prosinca 2019. u 19 sati, a trajat će do 17. siječnja 2020.
vrijeme: 17.12.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej Prigorja, Trg D. Domjanića 5, Sesvete
url: https://www.muzejprigorja.hr/

''Uzme li se u obzir da se skupne izložbe Sesvetski likovni umjetnici i gosti održavaju od 1986. godine do danas u Muzeju Prigorja, ovogodišnja je izložba još jedan cjelovit uspjeh. Izložena su djela visoke artističke kvalitete i vrijednosti; poneki cijenjeni autori prisutni su s izuzetnim umjetničkim postignućima koja bi mogla ravnopravno stajati u najprestižnijim svjetskim galerijama. Lako ih je prepoznati jer su i međunarodno potvrđeni i nagrađivani. Tek pokoje izloženo djelo slabije je umjetničke kvalitete, no usprkos tome otvara nam pogled na autorov unutarnji svijet.
Sesvetski likovni umjetnici i gosti osnovani su 1986. godine i neprekidno djeluju i rade do danas pa se može slobodno kazati da je to jedno od najdugovječnijih likovnih udruženja u Republici Hrvatskoj.
Naša se skupna izložba danas temelji na autorima koji žive na ovom području i gostima koje poziva organizator, članovi Savjeta i članovi grupe. Uz to što umjetnicima pruža veće mogućnosti autorskog izričaja, sadržajna otvorenost izložbe koja nema tematski definiranu koncepciju, sprečava osipanje članova grupe koji nisu spremni ponuditi odgovore na postavljene zadatke.
Sadašnje stanje naše skupne izložbe odlikuje povoljno ozračje – oni umjetnici koji u njoj sudjeluju imaju želju ostvariti svoj samosvojan zadatak i pokazati posebnost stilskih odlika i prepoznatljivu originalnost. Neke od autora ističem kao vrsne artiste i ljude koji pokazuju snagu svog umjetničkog kreda, a to su: Vinko Fišter, Branko Kelčec, Jure Kokeza,  Ozren Feller, Željko Zima, Boris Leiner, Mario Jurjević, Milivoj Šegan,  Željko Mucko, Slavko Androić, Marija Galić, Lucijan Kujundžić, David Kelčec, Sanela Đurinec Raič, Petar Koši, Hrvoje Marko Peruzović, Vesna Šantak, Nina Brkić, Valentina Marđetko, kao i neki drugi. Svi prisutni autori raznovrsni su po tematskom, stilskom i koncepcijskom obilježju, a u cjelini odišu kvalitetom svog umjetničkog izričaja.''

/Iz predgovora katalogu izložbe Tomislava Dilbera