Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta: 'Povijesni izvori vojvođanskih Hrvata na Internetu'

ICARUS Hrvatska poziva na predstavljenje projekta 'Povijesni izvori vojvođanskih Hrvata na Internetu' koje će se održati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' u Zagrebu, 17. prosinca 2019., u 13,00 sati.
vrijeme: 17.12.2019.
mjesto: Zagreb, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Projekt „Povijesni izvori vojvođanskih Hrvata na Internetu“ 2019. godine pokrenuo je ICARUS HRVATSKA, uz podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, a u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice, s ciljem širenja i unaprjeđenja započetih aktivnosti na digitalizaciji gradiva koje čuvaju ustanove, udruge i pojedinci hrvatske zajednice u Vojvodini.

U okviru projekta je na međunarodnoj suradničkoj digitalnoj platformi Topoteka izrađena virtualna arhivska zbirka Baština Hrvata u Srbiji, a na nacionalni portal Znameniti.hr uključeno gradivo znamenitih osoba značajnih za povijest i kulturu vojvođanskih Hrvata. 

Suradnici na projektu u ovoj će prilici predstaviti djelovanje i rad Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata,  aktivnosti na digitalizaciji hrvatske kulturne baštine u Vojvodini te digitalne portale Topoteka i Znameniti.hr, kao i mogućnosti suradnje i kreativnog predstavljanja kulturne baštine korištenjem novih tehnologija. 

U programu sudjeluju predstavnici Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković, stručna suradnica za kulturne projekte i programe i Josip Bako, poslovno-administrativni tajnik te doc. dr. sc. Vlatka Lemić, predsjednica ICARUS Hrvatska. 

Više informacija možete saznati na mrežnim stranicama http://www.topotheque.eu/ i http://znameniti.hr.