Preskočite na glavni sadržaj

Help-Portrait devetu godinu zaredom u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split, 21. prosinca, održat će se Help-Portrait Split. Splitski tim devetu godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.
vrijeme: 21.12.2019. 11-18 h
mjesto: Split; Fotoklub Split, Marmontova 5
url: https://www.facebook.com/Help.Portrait.Split
 

Help-Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart sa ciljem da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku, najosjetljivijim skupinama društva, da se na taj dan osjećaju lijepi i važni. Na taj način fotografi društvu vraćaju dio onoga što su sami primili. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavit će se montažna fotografska studija, a tim volontera pobrinuti će se da svi zablistaju na fotografijama. Fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

 

Fotografije nastale na Help-Portraitu nisu namijenjene daljnjoj distribuciji ni samopromociji fotografa već one isključivo ostaju u vlasništvu onih koji su se fotografirali. Ovom akcijom ne promovira se besplatna fotografija, već vrijednost dobre fotografije.

 

Splitska Help-Portrait ekipa poziva Vas da u subotu, 21.prosinca, u vremenu od 11 do 18 sati, uzmete za ruku momka ,curu, prijatelja, prijateljicu, mamu, tatu, baku, djeda… i posjetite Help-Portrait studio koji će se nalaziti u Fotoklubu Split (Marmontova 5), a oni će Vam pokloniti zajedničku fotografiju.

 

Članovi splitskog Help-Portait tima nakon školskih praznika tradicionalno će posjetiti Dom za djecu "Miljenko i Dobrila" i fotografirati štićenike.