" />
radionica, kolonija

Radionica izrade stripa Helene Janečić u Koprivnici


vrijeme: 09.12.2017. 15-18 h
mjesto: Koprivnica; AK Galerija (kompleks bivše vojarne), Trg Žarka Dolinara bb

Kao završetak ovogodišnjih aktivnosti, Vox Feminae Platforma u suradnji s AK Galerijom predstavlja radionicu crtanja stripa pod vodstvom umjetnice Helene Janečić u Koprivnici, u subotu, 9. prosinca, od 15 do 18 sati. Radionica se održava u prostoru AK Galerije, prijave su u tijeku!

Polaznici i polaznice radionice upoznat će se s procesom stvaranja stripa: od početne ideje, preko kreiranja likova, pisanja scenarija te konačne realizacije kroz režiranje kadrova i crtanje. Zadaci će biti raznovrsni i prilagođeni početnicima te nije potrebno imati predznanje o stripovima.
 
Nakon početnog upoznavanja, predstavit će se neki od postojećih strip albuma. Pričat će se o konceptima i pojmovima na kojima se gradi strip, i kakav sve strip može biti. Nakon uvodnog dijela, polaznici/ce će svoje znanje graditi kroz dva zadatka. U prvom će kreirati jednostavne flip book animacije i kroz jednostavan crtež kreirati magiju animacije. U drugom će zadatku kreirati jednu strip stranicu na zadanu temu; a sve kroz vodstvo i mentorstvo voditeljice radionice Helene Janečić.
 
Broj polaznika/ca je ograničen, a prijave se primaju na mail clanstvo@voxfeminae.net.
 
Gostovanje se organizira u sklopu Vox Feminae platforme - projekta usmjerenog na širenje medijskog i otvaranje fizičkog prostora mladim umjetnicama, teoretičarkama i aktivistkinjama nudeći im edukacije, otvarajući polja za suradnju te ojačavajući za prisutnost u javnom diskursu i za upravljanje vlastitom reprezentacijom, kvalitetom života i uvjeta stvaranja. Aktivnosti projekta provode se uz podršku zaklade “Kultura nova”.

(R.P.B., 06.12.2017)