predstava, djeca, mladi

Humanitarna izvedba 'Puža' u Maloj sceni


vrijeme: 20.01.2018. 17 h
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Mala scena u subotu, 20. siječnja, u 17 sati, organizira dobrotvornu izvedbu za djecu azilanata koji se nalaze u Zagrebu. U suradnji s članovima udruge Global Shapers Zagreb, ovom inicijativom malim azilantima nastoji se omogućiti koliko-toliko bezbrižno djetinjstvo, dok će se novac prikupljen od prodanih ulaznica upotrijebiti za potrepštine koje će im uljepšati boravak u našoj zemlji.
 

Hvaljena predstava, autorice Maje Hrgović u režiji poznatog koreografa i redatelja Staše Zurovca, priča je o maštovitom dječaku koji u svemu što ga okružuje prepoznaje čaroliju života. Bajkovita i vizualno atraktivna predstava ispunjena glazbenim brojevima namijenjena je djeci od 3 godine naviše koja će zasigurno oduševiti i odrasle.


Začetnik ideje, ujedno i glumac u predstavi, Paško Vukasović  o ovoj nam je inicijativi rekao: „Kroz prijašnje projekte  udruge  shvatili smo kako je iznimno bitno pomagati onima koji su nevini i nezaštićeni, a upravo su to djeca koja su igrom nesretne sudbine izabrana da djetinjstvo provedu daleko od svoga doma. Izabrali smo siječanj za provedbu ove kulturno-humano-socijalne donacije pokušavajući senzibilizirati društvo kako je humanost potrebno živjeti dvanaest mjeseci u godini.  Nadamo se da će ovaj projekt biti samo kap u moru dobrih, kreativnih i humanih projekata koje će Global Shapers Community Hub Zagreb nastaviti provoditi i u budućnosti, te unaprijed zahvaljujemo svakom pojedincu koji da svoj mali/veliki poticaj ovom projektu.“


U predstavi, niz uloga još utjelovljuju mlade glumice Mateja Majerle i Sanja Milardović.


Autorski tim čine još i kostimografkinja  Bjanka Adžić Urslov (Ljubljana, Slovenija), skladatelj Marjan Nećak (Skopje, Makedonija), scenograf  Žorž Draušnik  te fotograf  Miro Martinić.


Oblikovanje svjetla osmislila je Željka Fabijanić Šaravanja, likovno oblikovanje napravile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, predstavu je producirala  Vitomira Lončar, dok je pomoćnica kostimografkinje Ani Adulmar.


Ulaznice se mogu rezervirati putem internetskih stranica Male scene, a kupiti se mogu na blagajni kazališta ili putem internetskog bankarstva.
 

(R.P.B., 12.01.2018)