najave

Plesna predstava Hunting Family #4


vrijeme: 01.02.2018. - 02.02.2018.20 h
mjesto: Zagreb; F22, Frankopanska 22

F22, nova akademijska scena predstavit će u četvrtak i petak, 1. i 2. veljače, u 20 sati, zanimljivu plesnu predstavu Hunting Family #4, nastalu kao ispitni projekt studentica i studenata 3. godine studija iz područja plesnih umjetnosti pri Akademiji dramskih umjetnosti. Ulaz je slobodan!

Projekt je jednim dijelom nastajao  u Centru za izvedbene umjetnosti u Vitlyckeu u Švedskoj, nakon dvotjedne radionice gdje je 27. siječnja 2018. imao prvu javnu prezentaciju. Hunting Family #4 u središte postavlja tijelo i pokret. Od izvođača se traži budnost i smirenost, uzemljenost i spremnost na reakciju na druge pripadnike grupe. U strukturiranoj improvizaciji, kako proces stvaranja opisuje Scavetta.
 
Autor i koreograf Francesco Scavetta godinama je prisutan kako na europskom, tako i u hrvatskom plesnom kontekstu. Njegovi su koreografski radovi zapaženi po specifičnom plesnom jeziku, zanimanju za edukacijske procese unutar umjetničkih produkcija djela, te inovativnom radu sa izvođačima.

Izvedbe:
četvrtak, 1.2. u 20 sati ISPIT - F22
petak, 2.2 u 20 sati REPRIZA - F22

Nastavnici:
Petra Hrašćanec, doc.art
Francesco Scavetta, gost predavač

Izvode studenti 3BA: Anđela Bugarija, Ema Crnić, Ida Jolić (nastavnički smjer), Marta Habulin, Andreas Haglund (student na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost), Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Eva Kocić, Kalliopi Siganou (studentica na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost), Šimun Stankov, Una Štalcar-Furač

Koreograf: Francesco Scavetta
Produkcija: Robin Mikulić, 2MA kazališne dramaturgije
Video: Mateja Ilijašev, 3BA snimanja

(R.P.B., 31.01.2018)