Preskočite na glavni sadržaj

Muzej grada Zagreba: Na Dan žena besplatan ulaz i koncert Zagrebačkih solista

Muzej grada Zagreba u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, što je ujedno i zadnji dan izložbe 'Zagrebački solisti', daruje posjetiteljima besplatan ulaz na izložbu i stručno vodstvo te prigodni, kratki koncert proslavljenog ansambla.
vrijeme: 08.03.2020.
mjesto: Zagreb, MGZ, Opatička 20
url: http://www.mgz.hr/
Izložba je zamišljena kao svojevrsni glazbeno-edukativni vremeplov s nizom fotografija nastupa Solista, plakata, nagrada, pozivnica, fotografija, nosača zvuka i reprodukcija izvedbi s najvažnijih koncerata.
 
Riječ je o dokumentaciji i arhivskoj građi koji su Solisti više od šezdeset i pet godina pedantno prikupljali, a koja se prvi put prezentira javnosti kao svjedočanstvo o djelovanju jednog od najdugovječnijih komornih ansambala u svijetu.
 
Uz pomoć interaktivnih i multimedijalnih sadržaja prikazani su moć stvaranja i vještina reproduciranja glazbe na instrumentima po kojima su Zagrebački solisti prepoznatljivi.
 
Tome je doprinijelo i dosadašnjih skoro stotinu diskografskih izdanja i oko 4000 koncerata na pet kontinenata, u najvažnijim koncertnim dvoranama kao što su, Musikverein (Beč), Concertgebouw (Amsterdam), Royal Festival Hall (London), Berlin Philharmonic Hall, Tchaikowski Hall (Moskva), Santa Cecilia (Rim), Carnegie Hall (New York), Opera House (Sydney), Victoria Hall (Ženeva), Teatro Real (Madrid), Teatro Colon (Buenos Aires).
 
Izložbom o Zagrebačkim solistima, koja je otvorena od polovice prosinca, a autorica joj je Marina Perica Krapljanov, Muzej grada Zagreba nastavlja niz svojih studijskih izložbi o hrvatskim glazbenicima. (Hina)