Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivane Miloglav Ivanković 'Forbidden Colours'

Samostalna izložba slika i instalacija akademske umjetnice Ivane Miloglav Ivanković otvorit će se u atriju palače Sponze u petak, 6. ožujka, u 19 sati.
vrijeme: 06.03.2020.
mjesto: Dubrovnik

... “Privržena konstruktivističkom načinu razmišljanja, Miloglav Ivanković stvara „ambijentalnu instalaciju“ kroz koju progovara o mogućim načinima promatranja događaja, stvari i svijeta oko nas. Stvari su dakle, čestice samo za naš kognitivni sustav koji ga putem svoje prostorno – vremenske mreže upravo takve vidi. Upravo je kvantna teorija ta koja nas je poučila da sve stvari na ovom svijetu imaju dvojnu prirodu – mogu se tretirati i kao čestice i kao valovi. Ovom principu možemo dodati i De Broglievu tvrdnju da čestica kao čestica sva svoja svojstva zadobiva isključivo u činu promatranja. A upravo je umjetnost „plemeniti medij“ koji nam omogućuje slojevito promatranje stvari, pojava i promjena u svijetu, ali i u životu svakog pojedinca. Projektom Forbidden Colours umjetnica stvara kognitivne konotacije koje instalacija poprima kada doživi transformaciju ili bolje rečeno transpoziciju u promatračevoj svijesti.” (Prilagođeno iz predgovora katalogu kustosice Andree Batinić Ivanković)
 
Ivana Miloglav Ivanković rođena je 1986. godine u Dubrovniku. 2009. godine diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Duje Jurića. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLUDU-a i HZSU-a. Živi i radi u Dubrovniku.