Preskočite na glavni sadržaj

Zvonimir Varga kreće na 'turneju' po zagrebačkim knjižnicama

Nakon što je u posljednja dva mjeseca nastupio u zatvoru Remetinec i održao nekoliko koncerata u zagrebačkim domovima umirovljenika, kantautor Zvonimir Varga od sljedećeg tjedna kreće sa 'solo' nastupima i u Knjižnicama grada Zagreba.
vrijeme: 10.03.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/vargazvonimir/
Zvonimir Varga u zagrebačkim knjižnicama:

10.3. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića / 19h /  Ulica grada Vukovara 35 

23.3. Knjižnica Dubrava / 18h /  Avenija Dubrava 51a 

15.4. Knjižnica Augusta Cesareca /18h / Šubićeva 40-2

23.4. Knjižnica Tina Ujevića / Noć knjige/  Ulica grada Vukovara 14 

26.5. Knjižnica Savica / 18h/ Ulica Ljerke Šram 4

28.5. Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić / 18:30h /  Laurenčićeva ulica 8 

 

Izvanredna je to prilika da Varga obilježi 10 godina od objavljivanja svoje prve knjige pjesama "Poljubac budućnosti", koju će kantautor prezentirati posjetiteljima. Na 168 stranica protežu se pjesme ljubavne tematike u kojima autor svojim stihovima kao da sanja u zbilji, a uz knjigu je priložen i CD njegove instrumentalne glazbe. Valja naglasiti da se ovim koncertima zagrebački kantautor približava brojci od 300 nastupa, od kojih neki spadaju u legendarne. Tako je nekoliko puta svirao i u zagrebačkoj kaznionici Remetinec, posjetio je i Lepoglavu, a pamti se i njegov nastup na vlastitom balkonu.

 

Osim u knjižnicama, Varga će 13. ožujka nastupiti i u "Boose and Blues" baru u sklopu "11th Zagreb International Blues Festivala", gdje će "podijeliti" pozornicu s bendom Bluesman by Tony Lee King, a nastupit će i 8. travnja u projektu Klaićeve "Bolnice Bezbolnice". Kako ističe kritika, "sva njegova simpatičnost leži u glazbenoj toplini te jednostavnosti, a ovo potonje nije moguće postići bez "dodane vrijednosti", jako bitne za kantautorsko odijelo ovakva štofa. Vrlo jake pjesme odišu mu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti. Čini se kao da ga ne zanimaju distance i pozerstvo koji znaju i osrednjost zapakirati u "art" i već je time zavrijedio posebnu pozornost.

 

U posljednjih 10 godina koliko je na sceni, objavio je osam albuma i jednu kompilaciju, 17 singlova i spotova, zbirku pjesama, a sklada i glazbu za kazalište. Trenutno radi na novom albumu sa zadarskim producentom Jeretom Šešeljom.