predstava

'Djevojke u ljetnim haljinama volim' – plesna predstava


vrijeme: 20.02.2018. 20 h
mjesto: Zagreb, Histrionski dom, Ilica 90

Studio za suvremeni ples najavljuje izvedbu predstave 'Djevojke u ljetnim haljinama volim', nastale prema kultnom video spotu za pjesmu 'Moja prva ljubav' grupe Haustor, 20. veljače, s početkom u 20 sati, u Histrionskom domu.


 

Predstava se uspostavlja kao meditacija o trajanju u plesu, ali i kao istraživanje o dispozitivima plesa i razvoju plesa u zadnjih 30 godina. Gdje on sve obitava: na sceni, u galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama. U kojim sve formatima ples biva percipiran od strane gledatelja: većinom kao ornament, a ne kao propulzivni suvremeni medij.

 
Sedam plesačica izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Istovremeno, na sceni su prezentirani zvučni zapisi u kojima se raspravlja karijera Bosiljke Vujović- Mažuran te se osim činjenica iz njene karijere, mašta o mogućim potencijalima razvoja plesa u Zagrebu i Hrvatskoj.
 
Koreografija: Petra Hrašćanec
Dramaturgija: Saša Božić
U suradnji s plesačicama: Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Martina Tomić, Nastasja Štefanić, Ana Vnučec
Kostimografija i scenografija: Ana Savić-Gecan
Glazba: Alen i Nenad Sinkauz
Audio izvedba: Bosiljka Vujović-Mažuran
Dizajn svjetla: Aleksandar Čavlek
Video promo: Sara Moritz
Produkcija: Studio za suvremeni ples, HIPP-Tsp
Producent: Branko Banković
Umjetnička voditeljica: Bosiljka Vujović-Mažuran
 
Projekt je realiziran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Premijera: 34. Tjedan suvremenog plesa,  2017.
 

(R.P.B., 16.02.2018)