" />
radionica, kolonija

Prostor Plus: vikend radionica Poi i pokret s Tanjom Puklek


vrijeme: 10.03.2018. - 11.03.2018.
mjesto: Rijeka; Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Cilj ove radionice, koja će se održati 10. i 11. ožujka, je proširivanje vidika prvenstveno kroz poveznicu čistog pokreta s manipulacijom poi rekvizita. Traženje vlastitog izričaja bez granica poznatog i viđenog, svjesnost o dinamici, kvaliteti pokreta te neočekivanim trikovima.

Radionica je namijenjena polaznicima starijim od 16 godina koji su se već okušali u manipulaciji ovim rekvizitom ili bilo kojim drugim žonglerskim rekvizitom, ali i svima zainteresiranima koji imaju nešto predznanja u plesu ili nekoj drugoj tjelesnoj praksi a žele se okušati u radu s rekvizitom.

 

Poželjno je da polaznici donesu svoje rekvizite. Ako ih nemate molimo da navedete u prijavi!

 

Radionicu vodi Tanja Puklek. Tanja se zalaže za promicanje plesa u cirkuskoj umjetnosti na području Hrvatske zbog čega je, uz pomoć udruge Triko cirkus teatar, organizirala plesnu radionicu za akrobate u KC Travno. Cirkuske vještine stječe pohađanjem radionica i konvencija ali i putem Interneta te samostalnim istraživanjima. Od 2011. godine svoj umjetnički izričaj istražuje ispreplitanjem navedenih vještina u dvorani za izvedbene umjetnosti AKC Medika, samostalno i u suradnji s drugim umjetnicima i udrugama (Cirkultura (Razbibriga), Triko cirkus teatar, Cirkorama). Kao autorica, koautorica, izvođačica i kostimografkinja do sada je sudjelovala u nekoliko performansa (Wise Monkeys, Čarolija stvaranja, IV, Vileončelo, FengShui) izvođenima na raznim festivalima i događajima diljem Hrvatske te u Crnoj Gori te u Vatrenim showovima na uličnim i srednjevjekovnim festivalima. Sa svojim je točkama, od kojih se može istaknuti Rose Project i The Moon, nastupala na brojnim cabaret i variete večerima te gala večerima u AKC Medika u Zagrebu, na CUFUS festivalu u Samoboru, STRiT NIGHT u Rijeci. Sudjelovala je u izradi scenografije spota za pjesmu Izgubljeni pas hrvatskog pjevača Gorana Kosa.

 

Stečena znanja iz područja  cirkuske i plesne umjetnosti aktivno prenosi drugima održavanjem radionica (Hrvatska hula hoop konvencija od 2015., plesne radionice za žonglere u AKC Medika).

 

Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka


Vrijeme trajanja radionice:

 

Subota, 10. ožujka 10:00 -14:00 (s pauzom od 30 min)

 

Nedjelja, 11. ožujka 10:00 -14:00 (s pauzom od 30 min)

 

Donacija za vikend radionicu: 250 kn

Kotizacija (uključena u iznos donacije) iznosi 100kn, te rezervira Vaše mjesto na radionici.

 

(R.P.B., 21.02.2018)