najave

Upoznaj dizajnera u MSU


vrijeme: 28.02.2018. od 18 do 19 sati
mjesto: MSU dućan

U sklopu ciklusa 'Upoznaj dizajnera u MSU', kroz razgovore, druženja i razne aktivnosti, predstavit će se neki od najzanimljivijih dizajnera, čija su kreativnost, svestranost i strast prema umjetnosti i dizajnu zaslužni za originalne projekte i domišljate proizvode...

Sve te proizvode možete pronaći u dućanu MSU-a, idealnom mjestu za susret suvremenog dizajna i umjetnosti u primijenjenom smislu, gdje će se druženja i održavati, a prvi od njih (28.2.) rezerviran je za Anu Šerić, koja je ljubav prema umjetnosti pretočila u jedan neočekivan, a tako omiljen medij – hranu. 

Umjetnica Ana Šerić u posljednjih je sedam godina realizirala niz izložbi na temu “jestive umjetnosti (edible art)”, a ideju o autentičnom, jestivom proizvodu/poklonu/suveniru, koji ne bi bio samo predmet nego koncept kroz koji će širi krug ljudi moći saznati nešto o domaćoj umjetnosti, razvila je uvidjevši potrebu za širenjem ideje o umjetnosti koja samu sebe ironizira. Tako je prije godinu dana predstavljen BITE ART, paprenjak s jestivom reprodukcijom umjetničkog djela koji istovremeno slavi i ironizira umjetnost. Kako kaže sama umjetnica, zapravo je riječ o društveno angažiranom projektu koji predstavlja hrvatske likovne umjetnike, ali ujedno postavlja i pitanja – što je i za koga je umjetnost? Međutim, pri tom svakako je nedvojbena ova činjenica: nakon što jednom kušate BITE ART keksiće s motivima umjetničkih djela Ane Kolege, Hrvoja Majera, OKO i Marka Tadića, te s remek-djelima naših glasovitih slikara, Ivana Rabuzina i Vlahe Bukovca, nikada više nećete moći reći da niste „zagrizli u umjetnost“.

Priču o tome kako je nastao ovaj neobičan spoj paprenjaka i umjetničkih djela na početku susreta čut ćemo od same autorice Ane Šerić, a nakon što saznamo što je sve ostvarila i s kojim izazovima se pri tom susretala, okrenut ćemo se budućnosti i predstaviti vam novu kolekciju BITE ART keksića s novim umjetničkim djelima spomenutih umjetnika. U novoj kolekciji naglasak je na keksiću, a pakiranje u kojem se nalazi i dalje nudi informacije o projektu i autorima. Ali, ovaj put, svi koji„zagrizu umjetnost“ dobivaju magnet s motivom umjetničkog djela – za još trajniju uspomenu.

Opširnije

(D.H.F., 27.02.2018)