natječaj

Poziv na sudjelovanje na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku


vrijeme: 27.02.2018.
prijava: 15.03.2018.

Zagreb Design Week poziva dizajnere i tvrtke da predstave najbolji dizajn tijekom petog izdanja festivala koji će se održati od 11. do 20. svibnja 2018. Rok za prijavu je 15. ožujka 2018.
Festival, do sada poznat kao Tjedan dizajna Zagreb, u jubilarnom petom izdanju promijenio je ne samo ime i identitet, već i središnju lokaciju koja je sada Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V.

Do 15. 3. možete se prijaviti, postati dio festivala i predstaviti se pred više od 30.000 posjetitelja, koliko ih se očekuje ove godine.

Prijavi svoj rad za izlaganje na međunarodnoj izložbi dizajna ZGDW Expo, bitno je da se rad uklapa u ovogodišnju temu festivala - Suvremeno / Svevremeno kojom se propituje odnos dizajna i vremena. ZGDW postavlja niz pitanja i od dizajnera traži odgovore: Što čini dizajn suvremenim, a što svevremenim? Može li dizajn biti kvalitetan ako je „samo“ suvremen, a nije i svevremen? Koliko dugo dizajn može biti aktualan u današnjem društvu koje se mijenja brže nego ikada? Može li suvremeni dizajn postati svevremen?…

Za hrvatske dizajnere dodatna motivacija za sudjelovanje je ZGDW Nagrada u iznosu od 10.000 HRK koju će najboljem radu dodijeliti međunarodni žiri.

Ponudi proizvod na ZGDW Marketu, jedinstvenoj pop-up lokaciji gdje posjetitelji mogu kupiti najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu.

Srž svakog Design Weeka su partner lokacije. Prijavi vlastitu lokaciju - trgovinu, galeriju, studio… i osmisli mini događanje, poput predstavljanja novog proizvoda, predavanja, radionice ili druženje uz cocktail. 3. Noć dizajna održati će se u petak 18. 5. kada će #ZGDW partner lokacije održati svoja događanja.

Prijavnice
 
https://www.facebook.com/zagrebdesignweek/

(D.H.F., 27.02.2018)