Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska diskografska udruga pokrenula kanal na Deezeru

S ciljem populariziranja slušanja domaće glazbe na legalnom streaming servisu, Hrvatska diskografska udruga (HDU) pokrenula je vlastiti kanal na Deezeru, gdje uz niz odabranih playlista donosi detaljan popis aktualnih domaćih albuma.
vrijeme: 09.04.2020.
url: http://www.hdu.hr
 

"Iako smo suočeni sa zdravstvenom i ekonomskom krizom uzrokovanom virusom COVID-19 naši diskografi i dalje vjerno ulažu u nove snimke i albume domaćih autora izvođača", poručili su.

 

Dodaju kako je servis za slušanje glazbe u ovom je kontekstu prepoznat kao sredstvo najjednostavnijeg i najposrednijeg pristupa pjesmama i albumima omiljenih izvođača, dostupan 24 sata dnevno.

 

Kanal je zamišljen kao početna točka za sve zaljubljenike u glazbu, uz niz predloženih playlista, ali i detaljnu kolekciju radova koje objavljuju i promoviraju domaće diskografske kuće na temelju kojih se slušatelji pozivaju na vlastito istraživanje bogatog svijeta domaće glazbe.

 

Na profilu udruge na Deezeru moći će se napraviti vlastita biblioteka omiljenih pjesama i albuma, otkrivati glazba najrazličitijih žanrova, stvarati vlastite playliste ili preslušavati najpopularnije playliste koje odabiru prema vlastitim glazbenim afinitetima.

 

Hrvatska diskografska udruga će tako sva recentna glazbena izdanja okupiti na jednom mjestu, te će popis redovno ažurirati albumima svih žanrova.

 

Njihov će Deezer kanal ponuditi niz playlista prilagođenih ukusu modernog slušatelja, koje će biti podijeljene u tri skupine - nova glazba i glazba prema godištu, bez obzira na žanr kojemu pripadaju, žanrovski određene playliste i playliste koje se temelje na raspoloženju.

 

Najavili su da će se playliste s novom glazbom ažurirati jednom tjedno na temelju atraktivnosti novobjavljenih pjesama.

 

Playlista nove glazbe osvježavat će se petkom, playlista radijske rotacije ponedjeljkom, žanrovske playliste s izlascima novih izdanja, a playliste raspoloženja ovisno o danu u tjednu kada će se svaka od njih objavljivati.

 

Profil Hrvatske diskografske udruge može se posjetiti na https://bit.ly/2y01TqY, gdje su sada četiri playliste – novo i HRtop 40, pop i uvijek dobre.

 

Slušanje glazbe na streaming servisima najpopularniji način pristupa glazbi u digitalnom dobu, prema podacima Svjetske diskografske organizacije čak 89 posto ljudi diljem svijeta glazbu sluša na raznim servisima na zahtjev.

 

Najpopularniji streaming servisi omogućuju da se do bilo koje od 50 milijuna pjesama dođe jednim klikom, u bilo koje doba dana ili noći. (Hina)