natječaj, audicija

Regionalni kreativni projekt 'Lick the Frog' – poziv performerima


prijava: 15.05.2018.
mjesto: Srbija; Beograd

Beogradska agencija 'Sav taj glumac' poziva sve zainteresirane da se prijave na prvi krug audicije za nadolazeći projekt pod nazivom 'Lick the Frog' koji će biti održan u rujnu ove godine na otocima šibenskog arhipelaga i u Šibeniku, te u svibnju 2019. u Kotoru i Boki Kotorskoj. Prijave se primaju do 15. svibnja 2018.!
 

Ovaj poziv otvoren je za sve umjetnike koji se profesionalno bave performansom i svojim istraživačkim radom doprinose njegovom razvoju, avanturističkog su duha, ne pate od morske bolesti i željni su stvaralaštva u prirodnom okruženju.

 

U sklopu projekta, odabrani umjetnici će biti organizirani u nekoliko timova te će u razdoblju od šest dana, uz podršku mentora, osmisliti performanse koji će biti prikazani pred publikom.

 

Za prvi krug kastinga potrebno je poslati:

na e-mail: aleksandra@savtajglumac.rs

Subject: Lick the Frog

- CV

- par novijih fotografija;

- showreel ili prigodan video materijal koji najbolje opisuje dosadašnji rad do 3min

- zašto sebe vidim u ovom projektu?

- kako sebe vidim u ovom projektu?
 

 

Ideja organizatora je:

 

-da čovjeka-umjetnika smjeste u prirodno okruženje, odakle je originalno i potekao i s kojim se, kao njegov sastavni i neodvojivi dio, paralelno i razvijao;

-da u jedinstvu s iskonskim, istinitim i autohtonim, čiji je neraskidivi dio, stvaraju specifična, originalna, organska, autentična djela. Zanima ih čovjek - umjetnik, koji u sprezi s prirodom- umjetnikom stvara i osvješćuje se na temu bogatstva prirodnih resursa kao kolijevke stvaralaštva i inspiracije za kreiranje;

-da se upoznaju s kulturnim i povijesnim naslijeđem lokaliteta na kojem stvaraju, koje je također rezultat prirodnih i klimatskih okolnosti (spužvarstvo, koraljarstvo ,glazba , folklor) , kao i s lokalnom kuhinjom koja bi bila dio gastro ponude sudionicima festivala.


Važno je da se sudionici festivala upoznaju s kulturnim naslijeđem podneblja na kojem stvaraju, ne samo u svrhu proširivanja vidika, već i zbog dubljeg povezivanja sa lokacijom svoje kreacije.


Kako bi umjetnike što više izolirali od aktualnih društvenih i političkih utjecaja, te ih za ovo kratko razdoblje barem malo očistili od ogromne količine impresija i informacija iz ovih područja, a omogućili im zdrav i neometen protok prirodne i iskonske energije i inspiracije, odlučili su da najveći dio događanja projekta smjeste na slabo naseljena, ili gotovo potpuno nenaseljene otoke.

 

Cilj samih performansa koje će sudionici kreirati tijekom festivala jest uvođenje takozvane devising metode u tokove regionalnog stvaralaštva. Devising metoda kroz kolaborativan stvaralački rad, eksperimentalnim i istraživačkim procesima, dovodi do finalnog i logički smislenog rezultata.

 

Želja organizatora je da utvrde kakve će kreativne rezultate ostvariti umjetnici iz različitih stvaralačkih područja, koji se prvi put susreću i surađuju u izoliranom prirodnom okruženju, rasterećeni utjecaja svakodnevice i dnevnih briga.

 

(R.P.B., 16.03.2018)