izložba

'The self – titled exhibition', izložba Duje Kodžomana


vrijeme: 21.03.2018. - 08.04.2018.
mjesto: Gradska loža, Narodni trg 2, Zadar

Narodni muzej Zadar poziva na otvorenje izložbe 'The self – titled exhibition', autora Duje Kodžomana, u srijedu, 21. ožujka 2018. godine u 19:00 sati, u izložbenom prostoru Gradske lože, Zadar. Izložba ostaje otvorena do 8. travnja 2018.

Riječ je o izložbi modnog dizajna na kojoj će biti predstavljeni radovi i projekti nastali tijekom diplomskog studija na Tekstilno - tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Duje Kodžoman magistrirao je modni dizajn 2016. godine, nakon čega je upisao doktorski studij iz područja modnog dizajna na Sveučilištu u Ljubljani. Izlagao je na četiri samostalne i osamnaest skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu u renomiranim galerijskim prostorima. 2015. godine njegovi radovi su objavljeni u talijanskom izdanju magazina Vogue, a iste godine dizajnirao je uniforme za zaposlenike svih rezidencija Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Dobitnik je Posebnog Rektorovog priznanja za međunarodni uspjeh i autor kostimografije ceremonije otvaranja Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016.

“Rad Duje Kodžomana mogao bi se opisati rječnikom suvremene mode: eklektičan, hibridan, eksperimentalan. U konstrukcijskom smislu njegovih kolekcija vidljiva je besprijekorna tehnika i vizija. Uz stav da se moda provlači kroz cjelokupni život čovjeka, ovaj mladi autor istražuje bolnu stranu života, bolest. Raspad društvene forme mode, rušenje pojma ljepote i apokalipsa tijela, ono su što određuje rad Duje Kodžomana.” (iz predgovora četvrte samostalne izložbe, autorica: Petra Krpan)
 
https://www.facebook.com/narodni.muzej.zadar/

(D.H.F., 20.03.2018)