najave

'Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije' – predstavljanje u Vukovaru


vrijeme: 29.03.2018. 12 h
mjesto: Vukovar; Muzej vučedolske kulture, Vučedol 252

Arheološki muzej u Zagrebu i Muzej vučedolske kulture organiziraju prezentaciju projekta 'Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije' koja će se održati u četvrtak, 29. ožujka, u 12 sati, u Muzeju vučedolske kulture.
 

Projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije", popularnog naziva"Artefakt+Dizajn=Prototip" je participativno kulturno-umjetnički projekt s ciljem osnaživanja za tržište rada 84 mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina starosti sa strukovnim zanimanjem iz 5 županija i Grada Zagreba, kroz edukaciju te kreaciju inovativnih umjetničkih proizvoda.


Projekt su financirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Državni proračun Republike Hrvatske (Ministarstvo kulture) u iznosu od 789.294,63 kune, 100% bespovratna sredstva.


Upoznavanjem 6 različitih muzejskih zbirki iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar, Arheološkog muzeja Osijek, Gradskog muzeja Virovitica i Gradskog muzeja Sisak te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, mlade nezaposlene osobe razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika, dobit će priliku kroz dodatnu edukaciju u suradnji s muzejskim osobljem, dizajnerima i lokalnim obrtnicima usavršiti svoja znanja i vještine te sudjelovati u kreiranju novih muzejskih suvenira i/ili didaktičkih pomagala.


Rezultati procesa, inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji kulturne i umjetničke baštine, bit će predstavljeni izložbom u 5 muzeja sudionika u projektu.


Projekt je u Zagrebu već započeo, kulturno-umjetničkim radionicama održanim u Arheološkom muzeju u Zagrebu od 12. do 16. ožujka.

 

Kako su se snašli zagrebački sudionici provjerite na Facebook stranici projekta

(R.P.B., 27.03.2018)