predstava

Premijera predstave 'Other' Davida Hernandeza i ZPA u ZPC-u


vrijeme: 13.04.2018. - 14.04.2018.
mjesto: Zagrebački plesni centar

'Other', nova predstava koreografa Davida Hernandeza u produkciji Zagrebačkoga plesnog ansambla, premijerno će biti predstavljena u Zagrebačkom plesnom centru gdje je projekt realiziran u sklopu Rezidencijalnog programa. Premijerne izvedbe održat će se 13. i 14. travnja 2018.

Nakon uspješne suradnje na plesnoj predstavi Devil`s Garden premijerno izvedene 2016. godine, David Hernandez, američki koreograf s belgijskom adresom i Petra Glad Mažar, voditeljica ansambla ZPA nastavljaju suradnju na projektu Other, duetu koji istražuje i tematizira odnose dva tijela fizički ovisna jedno o drugome. Dok u Devil`s Gardenu promatramo svijet zajednice žena, Other prikazuje najmanju moguću zajednicu – dvoje u simbiozi, bez obzira na rod i spol ili vrstu odnosa u kojem se nalaze. Kao dio autorskog tima ponovno su uključene vizualna umjetnica Zdravka Ivandija Kirigin te kostimografkinja Ana Fucijaš, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Marino Frankol a. Duet svaku večer izvodi drugi plesni par; članice ansambla Andreja Jandrić i Sintija Kučić ili Petra Valentić i Colas Lucot, francuski plesač koji je u ranijem zajedničkom projektu asistirao koreografu Hernandezu.

OTHER
Izvedbe: 13. & 14.4.2018., 20 sati, Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Ulaznice: Za pretpremijeru i premijeru predstave možete kupiti ulaznice po cijeni 40 kn. Za provjeru slobodnih mjesta i rezervaciju kontaktirati production@zagrebackiplesniansambl.hr.

http://www.zagrebackiplesnicentar.hr/predstava/other

(D.H.F., 05.04.2018)