Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: Izbor radova iz Kabineta akvarela Galerije umjetnina Slav. Broda

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda otvorila je u ponedjeljak, 11. svibnja, u Likovnom salonu “Vladimir Becić”, povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja, izložbu 'Izbor radova iz Kabineta akvarela Galerije umjetnina Slav. Broda'. Izložbom se obilježava 25 godina od osnivanja Kabineta akvarela i 40 godina postojanja Akvarelističke kolonije 'Sava'.
vrijeme: 11.05.2020.
mjesto: Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Likovni salon Vladimir Becić
url: https://www.gugsb.hr/

Ova izložba prigoda je zaviriti u bogati fundus Kabineta akvarela i prezentirati brodskoj likovnoj publici dio njegove vrijedne građe, ali je i prilika da vratimo dug prošlosti i sjetimo se važnih imena koja su za nas ovdje stvorila djela trajne vrijednosti.

1995. osniva se, zahvaljujući donaciji Branka Ružića (1919.-1997.), Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i utemeljuje se Kabinet akvarela čiji fundus čine u najvećem broju upravo radovi nastali na koloniji „Sava“, ali i radovi koji se prikupljaju otkupom i donacijama. Neki od radova ovom prilikom se prvi puta javno prezentiraju.

Izložbu je sufinanciralo Ministarstvo kulture RH, a Brođani će je imati priliku vidjeti u redovnom radnom vremenu Likovnog salona Becić, ponedjeljak – petak od 10.30 do 13 sati i od 18 do 20 sati, te subotom od 18 do 20 sati, uz pridržavanje svih mjera koje je propisao HZJZ.

Radovi s izložbe mogu se pogledati putem linka:
https://www.gugsb.hr/