" />
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – IMAGES 30, Francuska


prijava: 04.10.2018.
mjesto: Francuska; Pariz

IMAGES30 iz Francuske traži 10 partnera za projekt 'Exprime' među svim zemljama EU, uključujući pridružene zemlje poput Ukrajine, Tunisa i Armenije, a koji se bave kulturom, kulturnom baštinom, turizmom, promocijom, obrazovanjem, medijima, virtualnom stvarnošću, proširenom stvarnošću, mješovitom stvarnošću, novim tehnologijama.

Projekt „Exprime“ je koncepcija uređaja i sadržaja virtualnog muzeja poput Louvrea u Parizu, europskih, velikih ili malih muzeja, ali i lokaliteta europske baštine koji se upoznaju kroz kulturu i virtualnu stvarnost. Radi se o razigranom sustavu interakcije i spremanja, dijeljenja iskustva, prilagođen širokoj javnosti, a usmjeren na knjižnice, medijske knjižnice, kulturne centre, europske obrazovne sustave.

Potencijalni partneri su: muzeji, lokaliteti baštine, turistička mjesta, medijske knjižnice, knjižnice, kulturni centri, osnovne i srednje škole, sveučilišta koja se žele opremiti s konceptom virtualne stvarnosti. Također zanimaju ih partneri poput znanstveno-istraživačkih centara koji su povezani s virtualnom ili proširenom stvarnošću, ali i istraživački centri posvećeni neuroznanosti, umjetnoj inteligenciji, tehnikama zvuka, tehnikama komunikacije, 3D računalno generiranim slikama, medijima televiziji, platformama koje eksperimentiraju s virtualnom stvarnošću, institucijama, zakladama i sl.
 
Kontakt:
Joël Daguerre
Images 30, 2 rue wilfrid Laurier
75014 Paris
E: images30@hotmail.fr
T : 00 33 6 03 43 62 50
 
Partner search from France


(R.P.B., 10.04.2018)