Preskočite na glavni sadržaj

Tri hrvatska filma na Corona Short Film Festivalu

Corona Short Film Festival, prvi međunarodni festival kratkometražnih filmova nastalih u samoizolaciji uzrokovanoj pandemijom, održava se online do 25. svibnja, a među 35 filmova u konkurenciju su uvrštena i tri hrvatska.
vrijeme: 10.05.2020.
url: http://www.coronashortfilmfestival.com

Film "Osoba" Sunčice Ane Veldić snimljen je tijekom autoričine popodnevne šetnje Tisnom na otoku Murteru za vrijeme izolacije, kada je njena kamera uhvatila zanimljiv prizor.

Iz Hrvatske sudjeluje i "Benov rez" Vide Žagar kojeg je snimila za vrijeme boravka u obiteljskoj kući, a nastao je u njenom dvorištu i prati kreativni proces njenog sedmogodišnjeg brata koji 'na licu mjesta' smišlja film.

"Survival Kit" Luke Stjepanovića duhoviti je 'vodič' za preživljavanje karantene i u cijelosti je nastao u autorovom stanu.

Hrvatski filmovi izabrani su između njih više od 1 250 filmova prijavljenih iz cijeloga svijeta, a u službenu konkurenciju ušlo njih 35 iz 19 zemalja.

Svi filmovi mogu se besplatno pogledati na stranici Corona Short Film Festivala, a nakon gledanja, na dnu stranice, može se glasati za najbolji, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Radovi koji su nastajali tijekom izolacije uzrokovane pandemijom koronavirusa natječu se za Nagradu međunarodnog žirija te za Nagradu publike. Osim novčanog iznosa (1 500 eura i 500 eura), dva dobitnička filma bit će uvrštena u katalog distribucije i prodaje kuće interfilm Berlin.

Pobjednici festivala bit će proglašeni 25. svibnja.

Festival je nastao uz volonterski rad, bez budžeta, stoga se poziva gledatelje da, ako mogu, doniraju neprofitnoj organizaciji Liječnici bez granica. (Hina)

https://www.facebook.com/coronashortfilmfestival/