Preskočite na glavni sadržaj

Glokalni ritmovi emancipacije, znanstveno-umjetnički performans

Performans 'Glokalni ritmovi emancipacije' u organizaciji civilne udruge Kultura, mediji i edukacija - ARTHEA i u suradnji s OŠ Ivan Goran Kovačić, Obrtničkom školom i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, studij u Slavonskom Brodu bit će izveden u subotu, 23. svibnja, na glavnom gradskom trgu, u 12 sati.
vrijeme: 23.05.2020.
mjesto: Slavonski Brod
url: http://media-via.net

Skupina učenika koji pohađaju nastavu po redovitom, individualiziranom, prilagođenom i programu za darovite, predstavit će urbani hod s „marching drums“ ili bubnjevima za marširanje uz elektroničku glazbu, moderatori će biti studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, studij u Slavonskom Brodu, a 80 studenata će imati multimedijski zadatak za kolegij Medijska kultura kojeg predaje autorica performansa dr.sc Vesna Srnić, ujedno i predsjednica civilne udruge ARTHEA.

Projekt će u svom znanstvenom dijelu komentirati u publikaciji znanstvenim napisima 6 uglednih znanstvenika: Prof.dr.sc. Lino Veljak, predstojnik Katedre za ontologiju odsjeka za Filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dr. Kruno Martinac, suradnik za vizualne komunikacije iz Australije, doc.dr.sc. Suzana Marjanović znanstvenica za performans s Instituta za etnologiju u Zagrebu, prof.dr. Divna Vuksanović, profesorica s Fakulteta dramskih umetnosti i predsjednica udruženja Mladi grašak iz Beograda, specijalist psihijatrije mr.sc. Jugoslav Gojković iz bolnice Josip Benčević iz Slavonskog Broda te dr.sc. Vesna Srnić, znanstvena suradnica na FOOZOS.

Svi rezultati VERTIKALNO EDUKATIVNOG i umjetničko/znanstvenog projekta bit će objavljeni u tiskanoj i digitalnoj publikaciji na društvenoj mreži http://glocal-art.ning.com i na portalu udruge Media-Via.Net (http://media-via.net).