" />
najave

10. kustoska platforma u Knapu


vrijeme: 25.04.2018. - 30.05.2018.
mjesto: Zagreb

U srijedu, 25. travnja, počinje program 10. kustoske platforme u organizaciji Centra Knap i Slobodnih veza. Program platforme posvećen je dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti, a ove će se godine baviti performansom.

'Performativne studije slučaja-Aktualna strujanja performansa' tema je ovogodišnje platforme, koja će okupiti brojne umjetnike, kustose i teoretičare.
 
Kroz bogat program od 14 predavanja te niz radionica i popratnih događanja koji će se održavati od 25. travnja do 30. svibnja posjetitelji i sudionici upoznati će i istražiti razne aspekte performansa i performativnih praksi.
 
Glavni dio program održati će se u Centru Knap, dok će se neka od predavanja i radionica održati na Akademiji likovnih umjetnosti, u galeriji Miroslav Kraljević, te u sklopu projekta Ilica i u atelijerima samih umjetnika.
 
Cjelokupni program pokušati će odgovoriti na pitanje:
 
Što je performans danas i postoji li uopće odgovor koji obuhvaća sve poetike, tendencije i osobne ili društvene angažmane i aktivizme kojima performans pokušava odgovoriti na sve raslojeniju strukturu suvremenosti?
 
Osim domaćih predavača koji aktivno sudjeluju na suvremenoj umjetničkoj sceni, platforma će ugostiti i kustosicu odjela za performans i medijsku umjetnost newyorške MoMA-e Anu Janevski zatim Borisa Kadina, slovenskog performera s bogatim međunarodnim iskustvom, te singapursku umjetnicu Ang Gey Pin.
 
Cjelokupni program završit će 30. svibnja tribinom "Reperi i reperkusije hrvatskih performerskih mreža i stvaranja" s temom umrežavanja, financiranja, razvoja publike, te maratonom performansa koji će trajati do dugo u noć.
 
Sudjelovanje na svim predavanjima, radionicama i tribinama je besplatno
 

Detaljni program na linku ovdje!

 
 
Program je podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.


Uskoro: