Preskočite na glavni sadržaj

Online diskusija: Dizajn i društvo

Online diskusija #2 u sklopu serijala "Dizajn-upitnik" održat će se u četvrtak, 18. lipnja, u 18 sati, na Zoom platformi.
vrijeme: 18.06.2020.

Dizajn i društvo
Četvrtak 18.06. u 18 sati
Zoom platforma / ID 86347327763

Gosti: sociolozi Inga Tomić-Koludrović i Mirko Petrić

Moderatori: studenti Greta Vuković i Boris Pehar
 
Serijal “Dizajn – upitnik” nastao je u sklopu kolegija “Menandžment u kreativnim industrijama” pod vodstvom arhitektice Mirande Veljačić (Platforma 9,81) a sastoji se od četiri javne tribine koje vode studenti sa Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu gdje tematiziraju aktualne probleme s područja dizajna. Cilj tribina je potaknuti aktivnost studenata, podići razinu njihovog kritičkog razmišljanja i omogućiti im stvaranje kontakata s etabliranim profesionalcima. U svakoj tribini sudjeluje dvoje studenata kao moderatori i dvoje stručnjaka, ali svatko iz publike je pozvan sudjelovati u razgovoru.
Tema druge tribine je “Dizajn i društvo”. Polazeći od ideje da dizajn kao kreativno – intelektualna profesija ima potencijal utjecati na društvene procese i zbivanja, tribina bi trebala doprinjeti podizanju svijesti o društveno odgovornom dizajnu.

https://us02web.zoom.us/j/86347327763