Preskočite na glavni sadržaj

Radionica: Potraga za blagom - Kako nastaje knjiga

U utorak, 23. lipnja, u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' u okviru 60. MDF-a, u 10.30, otvara se radionica Potraga za blagom - kako nastaje knjiga. 'Potraga za blagom' ove godine obilježava svoju četrnaestu godinu održavanja.
vrijeme: 23.06.2020.
mjesto: Karlovac
url: http://www.kdf.freedance.hr/

U knjižnici će biti postavljene čak četiri izložbe, od toga tri renomiranih inozemnih ilustratora Yuan Jianga i Yang Sifana iz Kine koji će svojim ilustracijama predstaviti kinesku ilustraciju za djecu, te Thierry Manesa iz Francuske.

Mlada hrvatska akademska kiparica Uma Huseinović predstaviti će se ilustracijama i skulpturama.

Radionica 'Potraga za blagom' koju će moderirati Kašmir Huseinović, doktor medicine i književnik za djecu, održavat će se od 23. lipnja do 3. srpnja 2020. u Gradskoj knjižnici «Juraj Šižgorić».

Djeca će se družiti s književnicama Sanjom Pilić, Majom Šimlešom, Natašom Jukić, Jagodom Sablić, sa Zdenkom Bilušić, voditeljicom Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik učiti i crtati grbovove plemićkih obitelji grada Šibenika, s akademskom kiparicom Umom Huseinović raditi dinosaure od kaširanog papira i kao uvijek rješavati zagonetke vezane uz mjesto na kojem se nalazi 'blago'.

Program