Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni online skup u povodu novog romana Elene Ferrante

U povodu izlaska romana 'Lažljivi život odraslih' talijanske spisateljice Elene Ferrante, u utorak, 23. lipnja, održat će se online međunarodni skup na kojemu su pozvani sudjelovati i hrvatski fanovi autorice popularne tetralogije 'Genijalna prijateljica'.
vrijeme: 23.06.2020.
Hrvatski prijevod novog romana Elene Ferrante "Lažljivi život odraslih", kao i u ostalim zemljama, bit će objavljen 1. rujna ove godine. Knjigu će u Hrvatskoj objaviti izdavačka kuća Profil, hrvatski izdavač djela Elene Ferrante, koji poziva sve fanove te svjetski proslavljene spisateljice da se večeras u 22 sata po hrvatskom vremenu pridruže tisućama čitatelja iz cijeloga svijeta na međunarodnom online skupu.

 

Skup organizira američki nakladnik Europa Editions, a na njemu će o Ferrante, čije su knjige prevedene na 45 jezika, govoriti stručnjaci za njezin opus, novinari, kritičari, pisci, urednici i prevoditelji iz SAD-a i 11 drugih zemalja (Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Norveške, Danske, Švedske, Australije, Novog Zelanda i Hrvatske).

 

Tom prigodom čitat će se i odlomci iz knjige "Lažljivi život odraslih" na osam jezika, među kojima je i hrvatski, što je velika čast za našu zemlju i izdavača. Hrvatsku će na skupu predstavljati urednica Adriana Piteša i Ana Badurina, koja je na hrvatski prevela romane Elene Ferrante.

 

Registracija za ovaj događaj je besplatna, a registrirati se može na poveznici: https://www.eventbrite.com/e/our-brilliant-friendsafter-lunch-book-club-tickets-104692616434?aff=erelexpmlt.

 

Svi koji to žele mogu uplatiti i donaciju, u minimalnom iznosu od 5 dolara, a sav prihod od donacija namijenjen je fondu PEN America Writers' Emergency Fund, za pomoć piscima, scenaristima, prevoditeljima i novinarima koji trpe posljedice epidemije Covid-19.

 

Ellena Ferante jedna je od najpopularnijih pisaca posljednjeg desetljeća. Samo u Hrvatskoj njezini su romani prodani u više od 40 tisuća primjeraka te su tako postali neki od najvećih hitova.

 

Najpopularnija video streaming platforma Netflix nedavno je najavila da će u suradnji s talijanskom produkcijskom kućom Fandango snimiti seriju prema knjizi "Lažljivi život odraslih". Fandango je jedan od producenta serije "Genijalna prijateljica" koja je snimljena prema tetralogiji iste autorice, a koja se već prikazuje na HBO-u. (Hina)