Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020.

Zadržavajući kontinuitet praćenja i pružanja potpore svim područjima suvremenog stvaralaštva, Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini, kako bi se pružila potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i  dodatno ojačala kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva.
vrijeme: 23.06.2020.
prijava: 23.07.2020
url: http://www.min-kulture.hr

Natječaj je prvi puta objavljen 2018. godine, kako bi se potporama vrednovao proces promišljanja usmjeren na individualni kreativni razvoj te se uspostavili uvjeti cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja vizualnih umjetnika.

Vrednovat će se kvaliteta prethodnog umjetničkog rada u odnosu na suvremenu umjetničku produkciju te kvaliteta predloženog programa i budućeg umjetničkog razvoja. Potpore se dodjeljuju u dvije kategorije: Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti i Poticaj umjetnicima za realizaciju samostalne izložbe.

Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini mogu se podnositi od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva kulture do 23. srpnja 2020. godine.
 
Tekst Javnog poziva objavljen je na:
https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24596