Preskočite na glavni sadržaj

Ljetni baletni kamp i posljednje izvedbe u sezoni kazališta 'Trešnja'

Početak školskih praznika u zagrebačkom Gradskom kazalištu 'Trešnja' obilježit će početak ljetnog baletnog kampa 'Labuđe jezero' te dvije izvedbe bajke 'Ivica i Marica' 27. i 28. lipnja.
vrijeme: 27.06.2020.
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1
url: http://www.kazaliste-tresnja.hr/
Edukativan, zabavan i jedinstveni ljetni baletni kamp "Labuđe jezero", inspiriran istoimenim baletom, P. I. Čajkovskog, održat će se u Trešnji od 28. lipnja do 4. srpnja 2020. Ljetni kamp namijenjen je svim malim zaljubljenicima u balet i kazalište od 6 do 12 godina starosti, koji će se upoznati s osnovnim baletnim pozicijama i koracima te će naučiti koreografiju inspiriranu baletom "Labuđe jezero" prilagođenu njihovom uzrastu.

 

Prvi dan kampa polaznici će pogledati predstavu "Ivica i Marica", a zadnji dan na ogledom satu za roditelje pokazat će što su naučili te će za uspomenu dobiti ručno izrađenu krunu i baletni tutu. Rok za prijave je do 26. lipnja, a više o terminima i upisima dostupno je na web stranici Kazališta.

 

Dvije izvedbe predstave "Ivica i Marica" bit će, 27. i 28. lipnja, ujedno i posljednje izvedbe tekuće sezone u Trešnji. Predstavu je na zanimljiv način i uz mnoštvo obrata, pjesme i komičnih elemenata postavila redateljica Lea Anastazija Fleger, u suradnji s dramaturginjom Nikolinom Rafaj.

 

U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović.

 

"Posjetitelji će moći uživati u predstavi i pritom se osjećati sigurno u Trešnji jer su osigurani svi uvjeti za doček publike prema preporukama HZJZ. Budući da je broj mjesta ograničen na 70 pa požurite po svoje ulaznice na vrijeme", poručuju iz Trešnje. (Hina)