natječaj

Zlatna lubenica 2.0 - natječaj


prijava: 29.06.2018.

Povodom 20. obljetnice Media Mediterranea festivala, Udruga Metamedij raspisala je natječaj namijenjen mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 2.0. Rok za prijavu je 29. lipnja 2018.  

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinačni autori i umjetnički kolektivi iz Hrvatske.

Ove godine Zlatna lubenica 2.0 ima dvije kategorije:
• Kategorija A: Natječaj za umjetničke radove

Na A kategoriju natječaja mogu se prijaviti radovi nastali nakon siječnja 2015. godine koji istražuju prirodu i/ili odnos tehnologije i prirode.
Pet finalista koje će izabrati naš stručni žiri biti će predstavljeni u sklopu festivala Media Mediterranea koji će se održati u Puli u kolovozu 2018. Prvi dan festivala bit će svečano proglašenje dobitnika Zlatne lubenice.

Svim finalistima biti će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn.
• Kategorija B: Natječaj za produkciju radova

Na natječaj se mogu prijaviti koncept, ideja, nacrt, nedovršeni rad i projekt i sl. Metamedij odabranom umjentiku/ci osigurava produkcijsku i prezentacijsku podršku u realizaciji projekta (prostor udruge Metamedij za rad, najosnovniji pribor, troškovi materijala i produkcije, savjetovanje stručnjaka za produkciju i/ili drugih suradnika, i mogućnost i troškovi javne prezentacije). Odabrani će umjetnik/ca imati priliku boraviti na kratkoj rezidenciji u Puli (osigurano 12 noćenja u prostorima SCPU i troškovi hrane) tijekom koje će moći raditi na finalizaciji vlastitog projekta. Novoproducirani rad predstavit će se u sklopu Media Mediterranea festivala u Puli u kolovozu 2018.

U kategoriji B će se razmatrati samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe i nisu već bili izloženi.

Rok za prijavu je 29. lipnja 2018. do 23.59 sati.

Dvadeseto izdanje Media Mediterranea festivala održati će se 17. i 18. kolovoza u Puli. 

Sve informacije o natječaju i načinu prijave pročitajte na poveznici http://metamedia.hr/zlatna-lubenica-2-0/.(D.H.F., 15.05.2018)