Preskočite na glavni sadržaj

Muzej odbačenih predmeta kreće na ljetnu turneju

Interdisciplinarni projekt 'Muzej odbačenih predmeta', autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, koji je svoju premijeru imao lani u Velikoj Gorici, u srpnju kreće na ljetnu turneju!
vrijeme: 16.07.2020.
mjesto: Krapina, Knin, Zlarin

Muzej će na jedan dan svoj privremeni postav imati u Krapini (16. srpnja, Galerija Grada Krapine), Kninu (27. srpnja, klub A3) te na Zlarinu (31. srpnja, Galina riva).

Riječ je o projektu kojim se na jedan dan u svakom od ova tri grada privremeno otvara Muzej odbačenih predmeta. U uredovno radno vrijeme, od 9 do 17 sati autorice će zaprimati odbačene predmete, a u 20 sati je predviđeno otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti odbačene predmete.

„Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, mi ćemo ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Bez brige, predmete ćemo dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa“, poručuju autorice projekta.