Preskočite na glavni sadržaj

Performans u Uraniji – prostoru kreacije

Projekt 'Budućnost političkog performansa' ulazi u svoju veliku završnicu na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU i na 7 godišnjicu ulaska Hrvatske u EU -  hommageom Željku Zorici Šišu, u utorak, 30. lipnja, u 20 sati, u Uraniji – prostoru kreacije.
vrijeme: 30.06.2020. 20 h
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/perforacije/
Tom prilikom premijerno će se prikazati kratki film Viktora Krasnića i Brune Isakovića o umjetničkoj akciji iz 2013. KroaTisch - EU Freundschaft, Željka Zorice Šiša. U suradnji s Gongom organizira se panel diskusija Podvlačimo crtu – 7 godina kasnije. Panel moderira Jelena Berković, a na temu što se promijenilo i/ili obistinilo od ulaska u Europsku uniju. Cijeli događaj obogatit će umjetnička instalacija Siniše Labrovića Navlažena domovina koja se bavi temom kontinuirane uspaljenosti idejom domovine kroz motiv nacionalne zastave. Glazbenu podlogu umjetničkom događaju priredit će Maja Rivić, a gastronomski će ga začiniti iranski chef Mehdi Badan Firouz fuzijom Mediterana i Irana.

 

Cjelokupni događaj organizira se u suradnji s Gongom i Uraniom – prostorom kreacije, u kao dio projekta "Budućnost političkog performansa", kojim Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, a koji se provodi u okrilju programa “Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”.