performans

Hrvatski umjetnici otvaraju 18. Bijenale umetnosti u Pančevu


vrijeme: 26.05.2018.
mjesto: Srbija; Pančevo

Svečano otvaranje 18. Bijenala umetnosti 'Prostorni agens' će se održati 26. svibnja u Pančevu, Srbija. Osam performera nastupit će tijekom dana u različitim gradskim prostorima, a među njima su i Vlasta Delimar, Boris Kadin, Irena Mikec i Sanja Iveković.

Prvi performans 'O koegzistenciji i ljudima' na programu je u 14 sati u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo, u izvođenju Irene Mikec, plesne umjetnice iz Hrvatske. Od 16 sati u prostoru objekta SK 12, Lala Nomada, umjetnica iz Austrije, izvodit će S./T. procesualni performans u trajanju od dva sata. Od 17 sati na programu je performans Vlaste Delimar „Pravo na orgazam iznad 60-te“ u izlogu knjižare Kulturnog centra Pančeva, dok će Rabi Mrue, umetnik poreklom iz Libanona koji živi u Njemačkoj, od 18 sati na Sceni Kulturnog centra održati neakademsko predavanje „Pikselizovana revolucija“ o video-zapisima Rabija Mruea. Nakon njegovog dvadesetominutnog predavanja, u istom prostoru na programu je performans „Praksa čini majstora 09“ Sanje Iveković.
 
U Narodnom muzeju u Pančevu od 19 sati na programu je interaktivna instalacija RGR – Instalacija za oslobađanje nakupljenog građanskog stresa u prostoru Galerije / Muzeja, Borisa Kadina, a od 19.30 Boris Kadin i Kristian Al-Droubi izvest će performans „Konflikt“.
 
Opširnije…


(R.P.B., 24.05.2018)