Preskočite na glavni sadržaj

Promocija albuma 'Tumbao' (Cubismo & Jazz orkestar HRT-a)

Album Tumbao, nastao u suradnji sastava Cubismo i Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, oba benda koncertno će predstaviti publici na Sunčanoj strani Prisavlja, 14. srpnja...
vrijeme: 14.07.2020.

Utorak, 14. srpnja 2020. od 20 sati
Ljetna pozornica s južne strane zgrade HRT-a, Prisavlje 3

Promocija albuma "Tumbao"

Cubismo & Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, dirigent


Gosti:
Sabrina Hebiri
Grupa Nola

Jazz orkestar HRT-a već niz godina koncertno surađuje s Cubismom, pa je i ovaj album svojevrsna kulminacija te suradnje. Njime, nakon desetogodišnje diskografske pauze, Cubismo, koji se tijekom toga razdoblja usredotočio na nastupe uživo, ujedno obilježava 25 godina svojega djelovanja na našoj sceni.

Tumbao sadrži deset pjesama od kojih većinu autorski potpisuju članovi Cubisma - Ricardo Luque, Davor Križić (ujedno i član Jazz orkestra HRT-a), Nenad Grahovac, Mario Igrec, Mario Penton Hernandez, Krešimir Tomec, Zdravko Barba Tabain, Mladen Ilić i Hrvoje Rupčić – dok je autor naslovne skladbe umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser. Na album je uvrštena i Gibonnijeva Tempera u novoj verziji nastaloj dvadeset godina nakon njezina prva objavljivanja na albumu Motivo Cubano.

Na pjesmi Lijepa si danas gostuje pak grupa Nola čiji je član Marijan Jelenić i njezin autor. Stoga će i na koncertu na Sunčanoj strani Prisavlja Jazz orkestar HRT-a i Cubismo ugostiti grupu Nola, ali i Sabrinu Habiri koja će im se pridružiti u izvedbi pjesme Na, na, na Karla Metikoša i Ivice Krajača.

Album Tumbao sniman je na HRT-u, a objavljen je u svibnju 2020. u izdanju etikete Aquarius Records.

Uoči koncerta, pridružite nam se i u emisiji All That Jazz, urednice Melanije Pović, koju možete pratiti uživo s ljetne pozornice na Prisavlju, a nakon koncerta očekuje nas projekcija filma La La Land (2016.).
Ulaz na koncert slobodan.

https://glazba.hrt.hr/