Preskočite na glavni sadržaj

Izložba radova Kristijana Gradečkog - 'Misli'

U ponedjeljak, 20. srpnja, s početkom u 20 sati, otvara se prva samostalna izložba radova Kristijana Gradečkog u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4, Preradovićeva 4 u Varaždinu. Ovom izložbom Filmsko-kreativni studio VANIMA nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom.
vrijeme: 20.07.2020.

Kristijan Gradečki rođen je 1993. godine i svojevrstan je „buntovnik“ u obitelji. Nakon završene srednje škole upisuje fakultet gdje se njegova umjetnička strana kreće buniti protiv ustaljenih pravila i nemogućnosti kreiranja nekog novog, ljepšeg svijeta. Kao dijete je imao veliku maštu koja ga je kasnije i usmjerila na njegov životni poziv, njegovu svrhu. Svojim umjetničkim djelima dotiče onaj skriveni dio duše, izaziva emociju i reakciju. Nakon godina učenja i ulaganja u svoje vještine, postaje pravi majstor wedding fotografije i video produkcije što su njegove primarne djelatnosti. Svojim oštrim okom za detalj i emociju, fotografije i video pretvara u prava umjetnička djela, a svaki njegov rad ima poseban pečat.
 
Autor odgovor na svoje „zašto“ pronalazi u umjetnosti putem likovnog izraza bojom i započinje svoj ciklus slika pod nazivom „Misli“. Kombinacijama boja različite topline i intenziteta nastoji prikazati osjećaje, a crnim linijama misli. Debljina crnih linija, njihov smjer, zaobljenost, kontinuitet ili isprekidanost sugeriraju određena stanja uma tijekom dana. O čemu razmišlja, kako se ponaša i koliko je zapravo jak osjećaj, a koliko je podložan promjeni. Na slikama ostavlja dovoljno prostora za subjektivni doživljaj i promišljanje. U većini slučajeva crne linije pretvaraju se u figurativan element stabla koji se provlači kroz ciklus.
 
Izložba će za javnost biti otvorena do 14. kolovoza, a sve informacije možete pronaći na službenim internetskim stranicama organizatora – www.vanima.hr.

Instagram stranica autora i najava izložbe na poveznici:
https://bit.ly/3eKrZ18