Preskočite na glavni sadržaj

Radio Lisinski donosi glazbu velikana koji su nastupali u KD Lisinski

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pokrenula je novu uslugu Radio Lisinski, koja klikom na poveznicu na mrežnoj stranici Dvorane donosi glazbu velikih svjetskih i domaćih zvijezda koje su dosad nastupale u najpoznatijem hrvatskom "hramu glazbe".
vrijeme: 20.07.2020.
url: http://www.lisinski.hr/hr/radio/

Kako se ističe u najavi, nakon što je ovoga proljeća Lisinski 'otvoren' programom "Lisinski na otvorenome", koji je dvoranu na Trgu Stjepana Radića okružio glazbom od 0 do 24 sata, glazbena uzbuđenja od sad će biti dostupna publici gdje god se nalazila.

"Sa željom da se još više povežemo, pokrenuli smo Radio Lisinski, internetski radio na kojem smo sabrali klasičnu, popularnu, rock, jazz, tradicijsku… glazbu legendarnih svjetskih i domaćih glazbenih zvijezda i ansambala koji su u prethodnih gotovo pola stoljeća nastupali u Lisinskom", stoji u najavi. "'Lisinski na otvorenome' sada je dostupan i 'u zatvorenome'", dodaje se.

U gornjem desnom uglu na mrežnoj stranici www.lisinski.hr, cjelodnevno dostupan, Radio Lisinski donosi pregršt glazbe svih žanrova.

Dnevni program obilježit će najljepše operne arije i simfonijska djela u izvedbi najcjenjenijih svjetskih i domaćih orkestara pod ravnanjem dirigentskih velikana, uz virtuozne soliste. Uz kultne pjesme najpoznatijih izvođača koji su oblikovali različite pop i rock naraštaje, od 21 sat do 8 ujutro, iz Lisinskog su osigurali program izvedbi komornih sastava i glasovirskih recitala.

"Prisjetimo se i odajmo počast izvedbama velikih glazbenih umjetnika. Oni su bili, jesu i ostat će s nama uvijek na istoj frekvenciji", poručuju organizatori.

Osim na službenoj stranici Lisinskog, Radio Lisinski uskoro će biti dostupan i na mobilnoj aplikaciji. (Hina)