natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 12. izdanju Vukovar film festivala


vrijeme: 23.08.2018. - 26.08.2018.
prijava: 20.07.2018.

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 12. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 23. do 26. kolovoza. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 20. srpnja 2018.!
 

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su redom: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju - Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.

 

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2017. godine. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com.

 

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni 'naljepnicama' sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelj, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

 

Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:

 

- popunjenu prijavnicu

 

- životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada;

 

Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. Filmovi na poslanim DVD-ovima, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji radi promocije festivala.

 

Sve ostale informacije kao i prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.


Izvor:HAVC

 

(R.P.B., 08.06.2018)