Preskočite na glavni sadržaj

Trag u beskraju - Sjećanje na Olivera

Prolazi druga godina od kako nas je napustio Oliver Dragojević, legendarni čovjek i glazbenik, a sjećanje na njega je i dalje neizbrisivo. I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera u Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održat će se manifestacija s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje nam je svima ostavio.
vrijeme: 27.07.2020.
mjesto: Vela Luka

Manifestacija se otvara izložbom 27. srpnja naziva „Oliver u Luci / Luka u Oliveru“, a vrhunac doživljava velikim koncertom 29. srpnja naziva „Trag u beskraju“. Na tom koncertu nastupit će Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.
 
Osim velikog večernjeg koncerta na pijaci ispred crkve sv. Josipa , taj dan će se polagati vijenac, održati misa i recital u crkvi te promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru.
 
Dan kasnije, u četvrtak 30. srpnja održat će se koncert naziva „Evo mene među moje“ na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe. Na tom koncertu nastupit će: Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta, Petra Roško.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Za više informacija i novosti vezanih uz manifestaciju “Trag u beskraju” pratite web i facebook stranice Turističke zajednice i Općine Vela Luka