Preskočite na glavni sadržaj

'Dubrovnik plovi', izložba Igora Hajdarhodžića

„Dubrovnik plovi“ naziv je izložbe brodova umjetnika Igora Hajdarhodžića koja će biti otvorena na platou Lazareta – kreativne četvrti Dubrovnika, u subotu, 25. srpnja, u 21 sat, u sklopu popratnog programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. i Art radionicom Lazareti. 
vrijeme: 25.07.2020.
mjesto: Plato Lazareta
url: http://www.dubrovnik-festival.hr

Izložba će predstaviti objekte koji imaju formu broda, a umjetnik ih je sastavio od mnoštva odbačenih predmeta koji se pojavljuju u novoj funkciji. Pažljivom promatraču tako neće promaknuti dijelovi poljoprivrednih strojeva i alata, dijelovi mehanizama industrijskih mašina, pile, rešetke, lanci, šarafi, metalne mreže, kutije za alate i slično. Uz to, i tragovi udaraca, lomovi, istrošenost podloge, hrđa, zaprljanost, postaju likovni materijal. Umjetnik polazi od ready madea, a projekt pokazuje konceptualne rezultate. Predmeti sačinjeni od odbačenih pa onda ponovno pronađenih artikala nude dva razmišljanja: pored naglašenog sarkazma prema industrijskom društvu nalazimo i upozorenje na ekološku zapuštenost naših svijesti. Promatrač je naveden na maštanje, razmišljanje i putovanje, a autor mu nudi transport.
 
Igor Hajdarhodžić rođen je 1960. godine u Dubrovniku. Glumu je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a osim glumom bavi se glazbom, medijskom produkcijom i vizualnim oblikovanjem objekata vezanih uz pomorstvo. Dugi niz godina višekratno je prisutan u Istri, a na Grožnjanu djeluje od 2018. godine.
 
Izložba „Dubrovnik plovi“ na platou Lazareta otvorenom ostaje do zatvaranja 71. Igara, 25. kolovoza.

http://www.dubrovnik-festival.hr