nagrada

Dizajn rasvjete Hendrixova mosta nagrađen u New Yorku


vrijeme: 12.06.2018.

Dizajn rasvjete Zelenog mosta, popularnog Hendrixova mosta u Zagrebu, realiziran prema projektu Deana Skire i njegovog tima, osvojio je prestižnu IES Special Citation nagradu u New Yorku, za 'izniman pristup u dizajnu rasvjete uz korištenje svjetla kao umjetničke forme'.
 

Svečana dodjela nagrade održat će se 9. kolovoza u Bostonu, u povodu 45. godišnjice održavanja konferencije IES Illuminating Engineering Society, društva koje je međunarodni autoritet na području rasvjete.

 

Riječ je o nagradi koju dobivaju projekti s iznimno kreativnim i originalnim idejama.

 

"Veliko nam je zadovoljstvo primiti ovakvu značajnu nagradu u međunarodnoj konkurenciji s projektima koji iza sebe imaju renomirane timove i globalne investitore", rekao je u povodu nagrade Dean Skira.

 

"Ponosni smo što možemo doprinijeti promociji naše države i u ovako specijaliziranom segmentu kao što je dizajn rasvjete i arhitektura", dodao je.

 

Autor je niza nagrađivanih projekata poput Eurasia tunela koji povezuje Europu i Aziju, Svjetlećih divova u Puli i uvale Čikat te raznih proizvoda. Nedavno je nagrađen i za dizajn kružnog toka u Puli IALD nagradom u Chicagu.

 

Skira je član međunarodnih udruženja IES Illuminating Engineering Society i IALD International Association of Lighting Designers..

 

Dizajn rasvjete željezničkog mosta u Zagrebu ističe njegovu prepoznatljivu zelenu boju, dok RGB rasvjetu aktivira vlak svojim prolaskom što svjetlosni efekt čini dinamičnim.

 

Projekt je započeo 2014. te je uz podršku i suradnju s Gradom Zagrebom i HŽ Infrastrukturom d.o.o. realiziran u svibnju 2017. (Hina)

 

(R.P.B., 12.06.2018)