" />
predstava, djeca, mladi

'Čudak Šumek' - nova kazališna predstava Male scene


vrijeme: 23.06.2018.
mjesto: Delnice / Zagreb

Praizvedba predstave 'Čudak Šumek' će se održati 23. lipnja na sedmom Kotar FEST!-u u Delnicama, dok će se zagrebačka premijera održati 6. rujna u Maloj sceni te tako obilježiti početak nove kazališne sezone na Medveščaku 2.

Svako mjesto ima svoju priču, svoju legendu, no svako mjesto ima i svog čudaka. Onog nekog tko to mjesto  čini  posebnim, a  priču  drugačijom od drugih. Tako se i u Vrlingradu putnici zaustavljaju da čuju priču o Čudaku Šumeku koja je ubrzo postala legenda. A tko je Šumek? Šumek se nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. No Šumeku se u jednom trenu zacrnilo i otišao je duboko u šumu. Otada je prošlo mnogo godina i o Šumeku se  zapravo ništa ne zna  -  osim da  je čudak  i legenda.


Danas, svih tih godina poslije Šumeka, i maleni Mirko odlazi u šumu, no kako bi pronašao najljepši cvijet...


Kakve čarobne tajne skriva šuma otkrit ćemo u novoj kazališnoj poslastici Čudak Šumek, namijenjenoj djeci od 4  godine naviše. Edukativna i ekološka priča nastala  je u koprodukciji kazališta Mala scena i Kotar  teatra prema jednoj od  najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom,  dok predstavu režira višestruko nagrađivana redateljica Morana  Dolenc, kojoj će ovo  biti druga suradnja s Malom scenom.


Glume: Marija Kolb, Matija Kezele i mladi Mark Šokčić, u predstavi se po prvi put koristi nova, još neviđena, tehnika u lutkarstvu – naše drvene lutke mogu mijenjati izraze lica za čiju je ideju i izradu zaslužna Luči Vidanović!


Autorski tim još čine i dramaturginja Anja Pletikosa, scenograf Leo Vukelić, skladatelj Vlatko Panić, oblikovatelji svjetla Domagoj Klasić i Ivan Štrok, likovna oblikovateljica Jelena Radmanović, producentice za Malu scenu Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević te Matija Kezele  producent za Kotar teatar.


Predstava Čudak Šumek sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 

(R.P.B., 13.06.2018)