Preskočite na glavni sadržaj

Novaljski trijatar otvoren predstavom "Zov divljine"

Predstavom "Zov divljine" Scene Gorica u nedjelju je otvoren Novaljski trijatar, kazališni festival koji se održava na Pagu u svom petnaestom izdanju s odabranim predstavama više kazališnih družina.
vrijeme: 26.07.2020.
url: https://czknovalja.hr/15-novaljski-trijatar-2020/

Ove sezone, zbog epidemioloških mjera, ali i prikladnog amfiteatra, sve predstave će se odigrati u Vrtovima lunjskih maslina.

Prva ovogodišnja predstava, priča je o četiri žene koje se nađu u dubokoj šumi, daleko od civilizacije, gdje zaboravljaju na društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugoj kao nikada dosad.

Redateljica je Lea Anastazija Fleger, a predstavu su izvele Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Hana Hegedušić i Ines Bojanić, koje je publika ispratila dugotrajnim pljeskom, izvijestio je Centar za kulturu Grada Novalje.

I ove godine je tradicionalno dodijeljena nagrada Kate Novaljka za najbolje glumačko ostvarenje iz prošlogodišnjeg programa Festivala.

Prosudbena komisija - predstavnici vjernih gledatelja svih predstava, dodijelila ju je za petnaestogodišnje vođenje Trijatra, ali i za izvedbu naslovne uloge u predstavi "Dekorater" glumcu Goranu Grgiću.

Ravnatelj Centra za kulturu Grada Novalje Dražen Peranić, najavio je produženje Novaljskog trijatra kroz cijelu godinu u novom Kulturnom centru Gozdenica koji je sada u izgradnji.

Za  2. kolovoza najavljena je predstava "10 Pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života", koja prati prolazak jednog mladića kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz svoje ljubavne dogodovštine. Redatelj i glumac u predstavi je Ivan Ožegović.

Kazališta Moruzgva i Satiričko kazalište Kerempuh izvest će 9. kolovoza "Cabaret preko veze", koja, u režiji Ivana Lea Leme, donosi publici priče koje parafraziraju, hiperboliziraju i komentiraju hrvatski i globalni aktualitet. Glume Mila Elegović, Linda Begonja, Ana Begić i Ana Maras Harmander

Adam scena 16. kolovoza donosi predstavu "Adam i ona", nastava raspjevane posvete ljepšem spolu Adama Končića "Noćas ću…“.

Za 23. kolovoza ostavljena je predstava Glumačke družina Histrion "Tajkuni" Mire Gavrana, koja komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba.

Redatelj je Zoran Mužić, a igraju Ana Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zlatko Ožbolt. (Hina)