radionica, kolonija

Kreativni laboratorij u Kneževoj palači u Zadru


vrijeme: 15.06.2018. - 15.09.2018.
mjesto: Zadar; Kneževa palača

Narodni muzej Zadar i Rebel Kolektiv pozivaju na ciklus kreativnih laboratorija u području dizajna tekstila i izrade odjeće pod nazivom CreativeLAB. Radionice inspirirane umjetnošću pop-arta i djelima Andyja Warhola izvodit će se vremenu trajanja izložbe 'Andy Warhol: Enter into My Life' od 15. lipnja do 15. rujna 2018.
 

Radionice se održavaju u prostorima edukativne dvorane Kneževe palače od ponedjeljka do petka u jutarnjim terminima od 11.00 do 13.00h te u popodnevnim terminima od 18.30 do 20.30h.


Voditeljica je vanjska suradnica Narodnog muzeja Zadar, mag. kostimografije Marija Šarić Ban.


Radionica obuhvaća :

- pripremu dizajna i uzoraka za slikanje na tekstilu

- slikanje na tekstilu tehnikom zračnog kista prema odabranom motivu Warholovih grafika

- izrada autoportreta u stilu pop-arta i Warholovih djela

-  osmišljavanje dizajnerske odjeće inspirirane pop-artom, ovladavanje osnovnim tehnikama modnog crteža i dizajna odjeće kombiniranih s primjenom zračnog kista


Radionice su namijenjene djeci i odraslima te za iste nije potrebno prethodno predznanje. Sve predmete izrađene na radionici posjetitelji mogu ponijeti sa sobom kao suvenir i uspomenu. Sav materijal potreban za radionice osigurava Narodni muzej Zadar.


Cijena radionice je 50 kn, a prijaviti se možete direktno na infopultu Kneževe palače ili putem e-mail adrese: info@knezeva.hr , odnosno na broj telefona : 023 /627 762.

 

(R.P.B., 13.06.2018)

Tagovi: radionica, zadar