Preskočite na glavni sadržaj

U Puli se održava prva stručna konferencija na temu razvoja galerijske publike

Jednodnevna konferencija „Izazovi galerija u razvoju publike“, koju u okviru projekta Jačanje kapaciteta hrvatskih galerija za razvoj publike organizira Udruga za poticanje kreativnosti Atanor u partnerstvu s Istarskom kulturnom agencijom i Arheološkim muzejom Istre, okupit će 31. srpnja 2020. u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli, brojne stručnjake i kulturne djelatnike koji se bave razvojem publike.
vrijeme: 31.07.2020.
mjesto: Pula
url: https://www.facebook.com/events/686924451913319/

Konferencija je dio projekta Reli po galerijama i namijenjena je galerijskim djelatnicima, kustosima i drugim stručnjacima iz polja kulturnih i kreativnih industrija. Cilj konferencije je doprinijeti aktualnoj temi razvoja publike u kontekstu hrvatskih galerija te potaknuti sudionike na kreativan dijalog o metodama i strategijama njezine provedbe.
 
Na konferenciji će dr. sc. Željka Miklošević, s Katedre za muzeologiju i upravljanje baštinom pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održati predavanje „Uvod u teoriju i prakse razvoja publike“, dok će doc. mr. art. Darija Žmak Kunić, prodekanica za umjetničko-znanstvenu djelatnost Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prezentirati projekt „Participativni muzeji u zajednici“. Manuela Hrvatin, nacionalna koordinatorica za interpretaciju baštine međunarodne organizacije Interpret Europe, vodit će radionicu Storytelling kao alat u procesu razvoja publike. Uz to, više predstavnika hrvatskih galerija će iz vlastite prakse u formi kratkih prezentacija istaknuti modele za uključivanje stručnjaka i šire publike na galerijsku scenu, a održat će se i panel rasprava „Što, tko i za koga? - ciljane skupine i inovativni modeli“ na kojoj će sudjelovati četiri predstavnika različitih institucija i galerija u Puli.
 
Tijekom konferencije, u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca moći će se razgledati gostujuća izložba zagrebačkog Etnografskog muzeja „O životinjama i ljudima“.