Preskočite na glavni sadržaj

Sarajevo Flm Festival ipak prebačen na online platformu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Sarajevu, uprava Sarajevo Film Festivala (SFF) objavila je u srijedu kako će se ta najveća regionalna filmska smotra ove godine ipak održati samo u online formatu i bez publike.
vrijeme: 14.08.2020.
mjesto: onlina platforma ondemand.sff.ba
url: https://www.sff.ba/

"Odluka je donesena na temelju uputa i informacija stožera civilne zaštite Sarajevske županije, županijske vlade i kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH", pojasnili su iz direkcije SFF-a.

Sarajevo već tjednima bilježi dvoznamenkasti a ponekad i troznamenkasti broj novozaražnih koronavirusom na dnevnoj bazi.

Od 4. kolovoza u Sarajevskoj su županiji na snazi odluke kojima je okupljanje na otvorenim prostorima ograničeno na stotinu osoba a u zatvorenim na pedeset.

Uprava SFF-a koji se treba održati od 14. do 21. kolovoza ranije je najavila kako će se sve planirane projekcije održati na otvorenim prostorima no sada su odustali i od toga i festival u cijelosti prebacili na posebnu online platformu.

Na online platformi ondemand.sff.ba zainteresiranima će biti dostupni filmovi, te prateći programi poput predavanja i razgovora s autorima.

SFF već više od dva i pol desetljeća predstavlja mamac za brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva i privlači na tisuće posjetitelja a uz projekcije brojnih filmova prati ga i niz zabava koje traju do kasno u noć. (Hina)