Preskočite na glavni sadržaj

2020|5050 - Triptih o tektonskim transgresijama / Dina Karadžić & Vedran Gligo

Multimedijalni rad pod nazivom 2020|5050, autorskog dua kojeg čine Dina Karadžić i Vedran Gligo iz umjetničke organizacije Format C, je umjetnička instalacija s tri bežične mreže u javnom prostoru grada Korčule. Vodstvo je najavljeno za petak, 7. 8. u 21 h, s okupjanjem na Trgu sv. Justine.
vrijeme: 07.08.2020. (0 - 24 h)
mjesto: Korčula - Trg Sv. Marka, Knežev prolaz i Trg Sv. Justine

Rad se sastoji od tri dijela koji se promatraju na vlastitim mobilnim uređajima.

Na odabrana tri gradska prostora rad se distribuira preko lokalnih bežičnih mreža koje ne zahtijevaju spajanje na internet, već samo spajanje na bežičnu (wi-fi) mrežu pod nazivom 'siva) (zona'.

Svaki dio triptiha koristi slike i zvukove prirodnih i ljudskih katastrofa koji su pronađeni na internetu ('found footage'). U prvom dijelu triptiha to su posljedice potresa u Zagrebu u ožujku 2020, u drugom dijelu prikaz Agbogbloshiea u Gani, poznatog deponija automobilskog i elektroničkog otpada koji uglavnom dolazi sa zapadnog svijeta, a u trećem dijelu prikazan je požar u Australiji iz 2019. godine. Sve slike, zvukovi i tekstovi obrađeni su nizom digitalnih alata uz pomoć kojih su autori proizveli vlastitu glitch estetiku. Svaki dio triptiha ima istu strukturu s interaktivnim izbornikom koji prikazuje po jednu katastrofu, a ponuđena interakcija je oblikovana na način da onaj koji njome upravlja nije sasvim upoznat sa zakonitostima tog upravljanja. Opširnije

Kustos: Darko Fritz.
U suradnji sa: Format C