Preskočite na glavni sadržaj

Laura Vadjon & Pavao Mašić - završni koncert Glazbenih večeri kod sv. Jeronima

Završni koncert festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima održat će se 12. kolovoza u župnoj crkvi u Kaštel Gomilici, a natupit će dvoje velikana hrvatske klasično-glazbene scene – Laura Vadjon na baroknoj violini i Pavao Mašić na novim crkvenim orguljama. 
vrijeme: 12.08.2020.
mjesto: Župna crkva sv. Jeronima, Kaštel Gomilica
url: https://www.facebook.com/events/705714543363138/

Na programu će se ovom prilikom naći djela: Lučića, Schmelzera, Dugana, Cecchinija, Castella, Haendela i Klobučara.
 
Posjetitelji Festivala, ove godine su imali priliku čuti Hrvatski gitarski kvartet kojeg čine vrhunski gitaristi svjetskog glasa – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, te na drugom koncertu duet dva međunarodno priznata hrvatska glazbenika Gordana Tudora na saksofonu i Mislava Režića na gitari s programom kojeg čine djela živućih skladatelja, od kojih neka pisana uz upotrebu elektronike i za električnu gitaru.

Zanimljivost ovogodišnjeg Festivala jest čak devet izvedbi djela hrvatskih autora, te jedna praizvedba djela za saksofon i gitaru.
 
Koncert Laure Vadjon i Pavla Mašića u srijedu 12. kolovoza u župnoj crkvi počinje u 20.30, a ulaz je besplatan.
 
Zbog trenutne zdravstvene situacije broj mjesta u gledalištu bit će ograničen i mole se posjetitelji da dođu na vrijeme, te da se pridržavaju preporuka o sprječavanju širenja koronavirusa.

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima održava se u organizaciji Udruge sv. Jeronima i Župe sv. Jeronima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela.