Preskočite na glavni sadržaj

Završnica 60. Glazbenih večeri u znaku Pavla Dešpalja

Posljednjim koncertom ovogodišnjih Večeri vraćamo se u davnu 1961. godinu, kad je 14. kolovoza crkva sv. Donata nakon višestoljetnoga sna otvorila vrata glazbi i koncertnoj publici prvim koncertom prvih Muzičkih večeri u Donatu...
vrijeme: 14.08.2020.
mjesto: Zadar, crkva sv. Nikole
 
Nastupio je tada novoosnovani Zadarski komorni orkestar i otvorio manifestaciju skladbom Moba koju je posebno za tu prigodu skladao Pavlov otac Šime Dešpalj.

Koncert se neće održati u crkvi sv. Donata, koja je premala da bi u nju stao dovoljan broj zainteresirane publike uz poštivanje epidemioloških mjera, nego, već uobičajeno, u crkvi sv. Nikole koja se svojim proporcijama i veoma dobrom akustikom pokazala i više nego dostojnom zamjenom, u petak, 14. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Koncert je posvećen Pavlu Dešpalju, Zadraninu čiji je vizionarski duh učinio crkvu sv. Donata jednim od najposebnijih koncertnih prostora, a Glazbene večeri u Sv. Donatu jednim od najstarijih hrvatskih glazbenih festivala!

Nastupa Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta uz koncertnog majstora Marca Grazianija te sopranistice Martu Hut i Nelu Šarić.

www.kuzd.hr