Preskočite na glavni sadržaj

Mostar Sevdah Reunion na Sustipanu

Koncert benda Mostar Sevdah Reunion na pozornici na otvorenom splitskog poluotoka Sustipan održat će se u nedjelju, 16. kolovoza, u sklopu tzv. post festum programa 66. Splitskog ljeta. 
vrijeme: 16.08.2020.
mjesto: Sustipan

Pioniri sevdaha 21. stoljeća svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima već 22 godine oduševljavaju publiku diljem svijeta kao istinska world-music atrakcija. Koncert započinje u 21 sat.

Na predstojećem splitskom koncertu Mostar Sevdah Reunion kao vodeći vokali nastupit će Milutin Sretenović – Sreta i Antonija Batinić. Senad Trnovac je bubnjar, bas gitara i popratni vokal Marko Jakovljević, solo-gitarist i popratni vokal Milić Petrović –Mišo, ritam gitarist i popratni vokal Sandi Duraković, violinist i popratni vokal Ivan Radoja – Vanja, te Gabrijel Prusina na klaviru i klavijaturama. Repertoar je zamišljen kao presjek dvadesetdvogodišnjeg rada benda. Uz klasične sevdalinke i materijal s albuma Balkan Autumn, bit će tu i hitova koje je Mostar Sevdah Reunion uradio s pokojnim legendama romske glazbe Šabanom Bajramovićem i Ljiljanom Buttler.
Koncertni nastup Mostar Sevdah Reunion, kao i ostali ovogodišnji koncerti iz programa Split So(u)l održavaju se u suradnji producentske tvrtke Music Time i HNK Split kao dio programa Splitskog ljeta. Ciklus završava 17. kolovoza koncertom maestralnog Massima Savića.

Opširnije:
http://www.splitsko-ljeto.hr/